Deň 6

Ráno o nič lepšie, vyhrabeme sa z postele a o chvíľu počuť bubnovanie na raňajky. Toasty, čaj, ovocie a guľaté šišky s banánom a ovčím mliekom. Sú sladké a veľmi ťažké na žalúdok. Na pitie je sunquick. Totálne prežratí ideme na izbu a odfukujeme. Takto asi nechudneme, aj keď dávame brušáky pred jedlom. Vonku mrholí a je zatiahnuté. Vyperiem aspoň pár vecí. Snažila som sa opäť odfotiť nejakého vtáčika, vyzerajú ako lastovičky s oranžovým bruškom a strapatou hlavičkou na temene. Ozýva sa krava, ako doma :)

Ideme na kajak. Voda je veľmi plytká. Max po kolená, o chvíľu naďabíme na koraly. Aj z loďky vidíme skoro úplné detaily, taká je voda číra. Nádhera. Sem tam aj rybka, dávame pozor, trošku hlbší záber a šúchali by sme koraly. Neodplávame ďaleko. Voda bola zrazu veľmi hlboká a potom úplne plytká po členky, až sme šúchali dno. Nakoniec sme priviazali loďku ku bójke a šup za koralmi. Krása, náš očitý úlovok na dne činí dve murény a raja. Morská uhorka je mäkká ako želé cukrík a vystrekla 2x nejakú látku. Plávali sme úplne nad koralmi, som čakala, že každú chvíľu bude o ne šúchať brucho, ani som nekopala nohami, aby som sa neoškrela. Keď mi pod bruchom vykukla muréna, aj som sa zľakla. Rybiek bolo dosť, aj krásne koraly sa dali nájsť. Najkrajšie boli žlté s modrými koncami, alebo úplne modré. Vyškrabeme sa na kajak a odplávame ďalej. Voda pri susednej pláži úplne ustúpila a bola tam veľká pláň bez vody. Roman videl aj veľa ikier, modrú a žltú nafukovaciu rybu, niečo medzi hadom a uhorkou. Počujem svoj dych, voda je dosť chladná. Modré hviezdice sú nádherné. Malé chlpaté hviezdice sa skrývali pod skalu. Videli sme aj 2 morských ježkov, našťastie ich nie je veľa a majú dlhé ostne. Máme dosť, ideme na breh. Akurát na obed. Dnes je kuracie stehno, naše zemiaky a kapusta. Ja po reklamácií dostávame omeletu. Dúfam, že na večeru nebude :/

Sme tak unavení, chceme ísť poobede na Reef hopping, ale treba ešte jedného človeka. Má prísť 15 nových hostí, snáď sa niekto pridá. Ideme sa uvelebiť na hojdacie siete, au au bolí to jak šľak. Uhniezdim sa a už sa nehýbem. Spím polospánkom, bojím sa, že sa prevrhnem ako včera 2x. dopad na zem naozaj dosť bolí. Spíme, Roman ma budí. Chce sa ísť šnorchlovať. Nakoniec nás zoberú iba dvoch. Prvá zástavka je pri Blue lagoon resort. Máme šnorchlovať iba pozdĺž korálových útesov. Vylovili sme dve nádherné mušle. Rybičky krásne aj v húfoch, aj keď nie tie úplne najkrajšie. Dokonca vidíme aj veľmi veľké kusy. Aj na druhej zástavke. Našli sme aj chobotnicu a rybu, čo vyzerá ako kapor a je gigantická. Je mi zima a je tam aj slabší prúd. Som úplne rozmočená. Vyštverať sa naspäť na loď dá zabrať. Aj som sa dosť klepla pri dopadne bradou na dno. Ideme už domov, podarilo sa nám spiecť, aj keď sme boli natretí. Asi na šnorchel treba OF50.

Po sprche si dáme keksíky, miestne pivo a vo fľaške červený miešaný drink žuvačkovej chuti, vraj vodka s melónom a rastberry. 5,5% : ) Reef stál 15 dolárov, šnorchel 5 dolárov, plutvy 5, Blue lagoon včera ešte 15 dolárov, dnes 25. Cave 70 dolárov, pivo 6, drink 7, keksy 3. Vyštveráme sa nad rezort a pozeráme západ slnka. Opäť mraky. Krajina dookola je zhorená, vraj nejakej dedinke sa podarilo podpáliť celý ostrov nechtiac. Sem tam ešte stojí palma, ale už sa to zazeleniava. No dnes zo západu asi nič.

Ideme pozrieť, čo bude na večeru. Za jedálňou je ohnisko, práve vyhrabávajú večeru. Odhrnú palmové listy na vrchu sú červené zemiaky v šupke. Potom v takom palmovom obale toga niečo ako zemiaky, vyzerá to ako zelený kokos, nakoniec v obale kuratá, dúfam, že zas nedostanem praženicu. Jedlo je super, zasa máme separe stôl a večera je formou švédskych stolov. Aj nám nakladajú. Ideme ako svadobný pár prvý. Kapustový šalát, ovocná misa, kura, sladké zemiaky, ich zemiaky, ryba, zelenina varená, špenát, tekvica. Mňam to bolo. Akurát zvažujeme, že zatancujeme náš tahitský svadobný tanec zajtra na rozlúčku. Už vymýšľame kostými. Opäť predstavovačka, dnes prišlo 14 Švédov, Briti, Nemky a jedna Talianka. Vymysleli nám dve hry, hrozne sme sa bavili, neviem ako zaspíme, sme vyrehotaní. Cestou sa nám podarilo nafotiť kraba. Voda opäť netečie, tak umývame zuby vonku z kohútika. Prší. Treba to tejto vyprahnutej krajine. Aspoň sa bude dobre spať. Brúúú.