Blog

Keď ti nepožičia Ľubka, požičia ti VUBka

Určite ste posledné dni zaregistrovali túto reklamu, kde sa malé dievčatko rozplače, že jej kamarátka nechce požičať trojkolku a ako taký "dobrý anjel" prichádza známa slovenská herečka s geniálnych riešením na boľavé srdiečko. Je mi totálne na grc z tejto reklamy. Jej tvorcov aj so zapredanou herečkou by mali odsúdiť za narušovanie mravnej výchovy detí a zatvoriť do väzenia. Je predsa vysoko neprípustné, už do malého dieťaťa hustiť, aby muselo za každú cenu mať to čo iné deti, brať si pôžičku a zadlžiť sa (teda jeho rodičia, ktorí sa stávajú rukojemníkmi detí, ktoré sú učené, že MUSIA všetko chcieť a MUSIA všetko ZA KAŽDÚ CENU DOSTAŤ) a potom v neskoršom veku už naučený vzorec správania aplikujú aj na vlastný život a peňaženky. Kde sú nejaké morálne hodnoty? Výchova? Čo robili ľudia od "cenzúry", veď podľa mňa je táto reklama rovnako škodlivá, ako núkanie alkoholom, drogami, zoofília či pedofília ! Tú reklamu predsa nepozerajú len ľudia +18 ! A čo robia ľudia z ochrany práv dieťaťa, kadejaké spolky, neziskovky či náboženské hnutia? Veď tu ide o narušenie zdravého vývinu dieťaťa! Ale to by asi muselo na deťoch záležať a nemať ich len ako nástroj na propagandu pri voľbách, získavaní príspevkov, alebo získavaní moci. Hamba. Možno v budúcnosti pani Polnišová hodí aspoň nejaké to Judášske eurko dospievajúcemu dievčatku do klobúčika, keď ju banka pripraví o všetko. A možno dostane opäť aj nejakú geniálnu radu, napríklad znenia "Keď raz vyrastieš, tak správne rozkročíš nožičky a potom si môžeš kúpiť kabeločku akú len budeš chcieť" CMUK

Celý článok

Veľká noc

Ach jaj, dnes po 3 dňoch opäť v práci a úprimne, radšej sedieť v potoku s vedrom na hlave, ako vstavať o 5.00 a trčať tu 12 hodín. Ráno pobavil kolega, prišiel nás s kolegyňou vyšibať (predca len budeme tento rok pekné a zdravé :) ). Priniesol si ozdobený prútik, ktorý ohlodal bobor, za odmenu dostal moje dopučené šľahačkové koláče, ale vešmi sa tešil a ďalší kolega prišiel s pohárom vody a poriadne nás ofŕkal. Dostal dva malé čokoládové zajačiky. Dúfam, že už nikto nepríde, lebo nemáme už žiadnu výslužku. :)))) a že v práci vás nikto nenájde.

Celý článok

Recenzia jedla

Sabdží: hráškové s paradajkami a zemiakmi

            - Ryža: karí

             - Polievka: šošovicová

            - Šalát: topinamburová raita (7)

             - Čatný: ovocné

             - Chuťovka: tekvicová kofta

 



Viac tu: https://www.amritarani.sk/denne-menu/

Polievka: celkom ok, ryža ok

Sabdží : trocha divna chuť, ale inak v pohode. 

Šalát: celkom ok

Čatný: fantasticke hruškové

Kofta: celkom ok

Celý článok

Recenzia jedla

https://www.amritarani.sk

Sabdží: mrkvovo špenátové karí

              - Ryža: biela

              - Polievka: zeleninová s ryžovými rezancami

            - Šalát: mix

            - Čatný: ovocné

             - Chuťovka: cviklová kofta

 

Dnešna donáška prišla až horúca a pekne zabalená. 

Polievka: Bola ok, ale trošku prislaná na mňa.

Ryža: OK

Sabdží: Chutilo rozhodne lepšie ako vyzeralo, určite to bolo zdravé : ). Chuť asi taká neutrálna. 

Kofta: Ok, ale chuť sa opäť nedala definovať. 

Šalát: Už mal niečo za sebou, mozno aj odvčera, prípadne ho robili veľmi skoro ráno. Kyslejší. 

Čatní: Fantastické, sladko - štiplavé.

Celkové jedlo hodnotím ako vydarené. Vedela by som si predstaviť si to dať ešte raz aj na večeru.

Celý článok

Fidži ničí silný cyklón

https://svet.sme.sk/c/20100491/fidzi-sa-pripravuje-na-prichod-mohutneho-cyklonu-winston.html

ešteže sme to stihli v tom novembri :( myslíme na ľudí tam a držíme im palce. 

Celý článok

Ohodnotenie pracovníka podla vzdelania, náplne práce

Kráčam si nocou na tréning a míňam Lidl. Zrak mi padne na veľký billboard, na ktorom hľadajú nových zamestnancov. Nič nové, ale do očí mi padajú sumy. Motivačne zverejnili platy. Tlak sa mi mierne dvihol. Neviem teda, či to bola hrubá mzda, alebo čistá. Je to úplne jedno. Ja nemám ani hrubú takú, ktorú oni ponúkajú predavačke. Ja nechcem hanobiť predavačky, viem aká je to na figu robota, strávila som 3 roky počas výšky za pokladňou. Ale uznajte, je toto fér?

   
predavačka                ja
výučný list / stredoškolské vzdelanie Ing. v odbore, pedagogické minimum, nadstavba na matfyze
skúsenosť z obchodu vítaná, nie je podmienkou, musíš mať aspoň čo najviac približné vzdelanie v odbore, iné vzdelanie ti nepomôže, skúsenosti vítané
príjemné a ústretové vystupovanie, schopnosť tímovej spolupráce príjemné a ústretové vystupovanie. schopnosť tímovej spolupráce
denné, sviatky, sem tam víkend, niektoré sviatky voľno, 8h pracovný čas denné, nočné, sviatky, víkendy, 365 dní v roku k dispozícií, 12 h pracovný čas
prozákaznícke myslenie jasnovidecké schopnosti priam vyžadované
ochota k fyzickej práci, zodpovedáš za manko v pokladni vôbec chuť pracovať, zodpovedáš za ľudské životy a miliónové škody na majetku
práca na pokladni, v predajni, sklade a vykladanie tovaru sledovať stav v celej EU a hlavne na SK, písanie správ naraz, veľa a každú chvíľu. briefing fyzický aj telefonický
vedieť hovoriť angličtina min. B1
nástupný plat  
670 (hrubý, čistý?) 428,50 v hrubom
po 3 rokoch  
780 439,50
po 6 rokoch a povýšení  466,50, po povýšení 642,50

Takže je vôbec čo dodať?  Treba vôbec študovať? Nemám ani s príplatkami ich nástupny plat. Nestačí nám jednoduchý život predavačky, ktorá si odrobí 8h šichtu, večer je s rodinou a jej jediná starosť je neurobiť manko a nezavraždiť nepríjemných zákazníkov? Viac si za svoj plat môže dovoliť kúpiť, dostane vyššiu hypotéku, teda možno aj lepšie bývanie, ostane jej viac peňazí na splátky a teda menej úrokov. Viem, je to krátkozraké konštatovanie, ale keď nad tým človek uvažuje... 

Celý článok

Recenzia jedla

Sabdží: brokolicové s fazuľou v smotanovej omáčke

             - Ryža: biela

             - Polievka: zeleninová s ryžovými rezancami

             - Šalát: mrkvový s hrozienkami

            - Čatný: ovocné

             - Chuťovka: bharata - hrachová kroketka



Viac tu: https://www.amritarani.sk/denne-menu/

Polievka : Riedka s kúskami zemiakov a zelenej fazuľky. Mierne pikantná. Ryžové rezance som nenašla. Bolo jej dosť veľa a chutila skôr ako sáčková. Zjesť sa ale dala. 

Sabdží s ryžou: Jedlo bolo neutrálnej chuti. Kombinácia s naozaj veľmi pikantným čatný bola zaujímavá, určite to lepšie chutilo s ním ako bez. Množstvo jedla stačilo.

Chuťovka: Kroketka bola vysmážaná do chrumkava, jej chuť sa mi nepodarilo identifikovať.....dosť mi to pripomínalo falafel.

Šalát: Najlepšie na záver. Mrkvový šalát skôr s pomarančom ako hrozienkami, ktoré som nenašla ani necítila. Ale bol naozaj chutný a bolo ho veľa. 

Donáška bola rýchla, presne v čase, ktorý odhadli pri objednávke. Jedlo pekne zabalené a teplé po celý čas konzumácie. Cena aj s donáškou 5e.

Celkové zhodnotenie: Dala by som priemerné. 5e je dosť veľa za denné menu, ale dostala som podstatne viac, ako by som dostala inde v dennom menu. A je to rozhodne lepšia alternatíva, ako vyprážaný syr, pizza alebo šalát, lebo nie je nič iné v ponuke pre nemäsojeda. Nasýtilo ma (uvidím na ako dlho) a ešte dám tejto firme šancu aj nabudúce. Indická kuchyňa je dosť špecifická a na chute si treba očividne zvyknúť. : )

 
Celý článok

Bezpečné bankové karty

Nedávno mi ukradli z účtu cca 380 eúr. Podvodníci mi pravdepodobne skopírovali údaje z karty ešte počas dovolenky na Fidži (ak ste v ďalekom zahraničí použili kartu, po návrate si ju radšej zablokujte a vybavte si novú, my tak budeme konať pre istotu od teraz, poplatok je menší ako ukradnutá suma). Všetko sa udialo až po približne mesiaci od návratu z dovolenky.

Kontaktovala ma samotná banka, že zaregistrovali podivnú, podozrivú platbu, že či som si odskočila do USA a hneď naspäť medzi ostatnými platbami na Slovensku. Okamžite zablokovali karty a nastal proces reklamácie platieb, ktorý môže trvať až 180 dní kde nejaká komisia bude komunikovať s obchodníkom a inými stranami, či bola transakcia oprávnená alebo nie. Peniaze mi vrátili po niekoľkých dňoch od reklamácie, ale v tej lehote stále môžu rozhodnúť, že bola platba v poriadku a potom mi to strhnú opäť a hotovo. Zatiaľ sme neskúmali, ako sa postupuje po takom prípadnom rozhodnutí tej špeci komisie.

Pôvodne sme predpokladali, že to bolo nejak zneužité cez nákup na internete. Predpokladali sme nesprávne a dnes manželovi vybielili účet. O dosť viac ako 380 eúr. Na sume ale nezáleží. Okamžite volal do banky aby sa to riešilo. Taký istý postup mu bol vysvetlený aj v jeho banke, inej od mojej. Ostalo mu na účte neuveriteľné veľa peňazí, až 4 eurá. Nemá ani na vydanie novej karty. Ešteže ostala nejaká rezerva na knižke a platby za hypotéku odišli.

Dávajte si pozor kde vyťahujete peniaze. Prípadne vykonajte iné opatrenia.

Pred niekoľkými rokmi sme boli na dovolenke v Thajsku, ešte keď mal manžel zamestnanecké letenky. Chceli sme ušetriť na poplatkoch pre výbery z bankomatov v zahraničí a tak nás personál okradol o 800 eúr v hotovosti, keď sme neboli na izbe. Na Fidži sme sa chceli ochrániť pred zlodejmi a tak sme radšej všade vyberali z bankomatov a kašlali sme na poplatky. A čo by sa nestalo, niektorý bankomat bol nejak vylepšený a ukradli nám údaje a už keď sme si mysleli, že už sme v bezpečí domova, okradne nás dakto o oveľa viac peňazí. Aký to paradox. Ostáva len dúfať v pozitívne vyriešenie reklamácie platieb.

Mali sme v podstate dve svadby a na oboch nám lialo, vraj to prináša do manželstva bohatstvo. Tak asi v prvých mesiacoch sa to ale očividne plní akosik naopak. Asi sme sa nemali pred dažďom schovávať a tým sme asi urazili Bohyňu Leľu (Bohyňa ľúbosti, rodinného Šťastia a Blahobytu) alebo Doľu (Bohyňa šťastného osudu, šťastia a úspechu v budovateľských dielach), prípadne aj iných našich Bohov. Veď aj v Thajsku sme vtedy urazili Budhu. Ako? O tom inokedy.

 

Celý článok

Neviem či skôr grcať alebo plakať

Naďabila som na článok

 5 detí, z toho 4 v nebi – Bohu vďaka za toľko lásky a dobroty

celá šokovaná a zvedavá som ho otvorila. Takmer som sa pogrcala. Len úplne chorá hlava sa môže k svojej životnej tragédii takto postaviť, ako sa matka postavila ku smrti jej detí. Bohu vďaka. Ako môže byť niekto tak sfanatizovaný, že stále miluje a ďakuje Bohu, ktorý jej vzal, alebo buďme presný Zabil 4 deti? A pán Daniš napísal článok o tom v duchu - je to úžasné a krásne, statočná to žena a Boh nás všetkých miluje a deťom je vlastne v nebi skvele. Podľa mňa by mali byť obaja zatvorení - ona v bláznicni, lebo nieje normálna a môže byť až nebezpečná a on v base, za do neba volajúce fanatizovanie a negatívnu manipúláciu, čo je rovnako nebezpečné, ako keď vrah stále behá po ulici.

článok ku ktorému sa vyjadrujem, aspoň tu, lebo nemá diskusiu, autor rozhodne vie prečo, neostala by na ňom nitka suchá : https://www.aktuality.sk/clanok/311928/vikendovka-karola-lovasa-5-deti-z-toho-4-v-nebi-bohu-vdaka-za-tolko-lasky-a-dobroty/?utm_source=azet.sk&utm_medium=box-magaziny-aktuality&utm_content=clanok2&utm_campaign=HP-new2#

Celý článok

List do VUB - sťažnosť a nezmyselné zdieranie - doplnené

xxxxxxxxxxx

 

Všeobecná úverová banka
Mlynské nivy 1
829 90 Bratislava 25

 

Vec: Žiadosť o stornovanie poplatkov                                                                                                         Bratislava, 15. 1. 2016

 

Dobrý deň,

 

žiadam o odpustenie poplatku za výber z bankomatu. Ide o nútené výbery z bankomatu VÚB banky, v ktorej mám účet a všetky výbery z bankomatov na SK zadarmo, kartou Blue American Express. Zdôvodnenie:

  1. Dňa 29.12.2015 bol účet  vykradnutý. Zlyhal Váš ochranný systém a niekto si len tak vybral hotovosť z môjho účtu. Ste ma o tom informovali a potvrdila som, že ja som žiadnu transakciu nevykonala, na pobočke som podpísala papiere a boli mi zablokované platobné karty.
  2. 30. 12. 2015 ste sumu aj naozaj z účtu odoslali zlodejovi, aj keď som predpokladala, že peniaze nepustíte. PREČO ???? Kvôli vybavovaniu úveru vo Vašej banke, nebola  odoslaná splátka hypotéky v inej banke (tá na Vašu žiadosť vystavila zostatkový stav úveru a nechcela som tu sumu meniť) a čakala som do posledného termínu s jej uhradením, lebo som dúfala, že hypotekárny úver sa stihne vybaviť a bude hypotekárny úver v inej banke vyplatený. Tým ale, že ste uvoľnili ukradnuté peniaze, nebolo čím splátku zaplatiť, navolená splátka neodišla a aj napriek tomu, že sa podarilo peniaze zohnať, presunúť na účet VÚB a odoslať, už neboli pripísané včas – stala som sa neplatičom a bola som na to bankou upozornená. Iba kvôli Vaším chybám.
  3. Až 14. 1. 2016 ste mi sumu na účet vrátili. ALE, keďže nežijem zo vzduchu a peniaze som potrebovala, bola som nútená použiť jedinú funkčnú platobnú kartu – Blue od AMEX
  4. Kvôli vybaveniu hypo úveru u Vás, potom, čo 2 pracovníčky nepotrebovali najnovší Znalecký posudok (mám na byt hypotéku vo Vašej banke a Váš znalec robil posudok pred 3r.), sa celý proces natiahol a 3 pracovníčka na znaleckom trvala. Znalca trebalo zaplatiť. Preto:
  5. 2. 1. 2016 som vybrala kartou zálohu pre znalca
  6. 6.1.2016 som vybrala zvyšok sumy pre znalca pri odovzdávaní posudku
  7. A 8. 1. 2016 som si dovolila vybrať 3 krát sumu, aby som mala z čoho žiť.
  8. Sumárum – Kvôli Vašej bezpečnostnej chybe som prišla o sumu a neuhradila splátku hypo včas, prišla som o platobné karty a musela využiť kreditnú kartu, hlavne na vybavenie hypo úveru vo Vašej banke. Až teraz, keď som kvôli strate peňaženky bola nútená zablokovať aj Blue kartu, som pri kontrole zistila, že za každý výber z bankomatu, sme mi strhli 10e poplatok, dokopy 30e . VôBEC STE MA O TOM NEINFORMOVALI !!!!!! ani bankomat, ani sms, inak by som už opätovne nič nevyberala.
  9. Až doteraz som ABSOLÚTNE NETUŠILA, že je výber spoplatnený a už vôbec nie takou sumou. V sprievodnej brožúre sa to nepíše a žiadna pracovníčka ma NIKDY NA TO NEUPOZORNILA. V živote by som z tej karty nič nevybrala a už vôbec nie opakovane a išla radšej po susedoch požičať peniaze. Áno, pri kontrole cenníka som naozaj našla, že sa platí takýto poplatok. Ale už je neskoro. Vzhľadom ale, kvôli čomu som v skutočnosti MUSELA kartu použiť, Vás žiadam o vymazanie poplatkov ako odškodné.
  10. Okrem iného, pri vybavovaní karty NEBOLO SPOMENUTÉ ani to, že ju v 95% prípadov NEMôŽEM použiť na nič. Bolo mi povedane „ Stačí raz za mesiac urobiť platbu u obchodníka, včas to vrátiť a pohodka“. Bežne prejdem tak 8 obchodov, kým mi povedia, že môžem u nich touto kartou platiť, v potravinách žiadnych sa mi to ani nepodarilo. A keď sa stane krízová situácia a použije sa na výber hotovosti z bankomatu („aké skvelé, že som ju mala“), tak je spoplatnená minimálne 10e. Pýtam sa NAČO mi je taká karta??????????
  11. V prípade, že nebude moja žiadosť kladne vybavená, ruším účet Magnifica, aby som sa zbavila kreditnej karty, ruším žiadosť o nový hypotekárny úver, len čo to bude možné, zruším už existujúci hypotekárny úver a v tej istej sekunde aj účet vo Vašej  banke. Už som sa nechala okradnúť dosť. A samozrejme budem informovať o praktikách VÚB každého, kto bude ochotný počúvať a čítať.

S pozdravom

XXXX

-----------------------------------------------------

31.1.2015 Vaša žiadosť bola vybavená kladne. Touto vetou ma zaskočil pracovník VÚB cez telefón. Som milo prekvapená. Teraz už len ostáva dúfať, že svoje sľuby splnia. Nikdy sa netreba vzdávať, ani keď sú šance takmer nulové. Z nášho pohľadu.

 

 

Celý článok