Deň 5

Zobudíme sa dosť dolámaný. Ideme sa najesť. Pred každým jedlom a aktivitou bubnujú. Raňajky sú formou švédskych stolov. Kornflejky s mliekom, domáci chlieb, koláč, slané maslo a lekvár, melón a ananás. Celkom sme sa najedli. Potom sme vyrazili na Cave trip na ostrov Yasawa. Bolo to pekelne ďaleko loďkou. Zastavili sme sa cestou v dvoch rezortoch a zrazu je loďka plná, 11 ľudí, presadáme do rýchlejšieho člnu s vestami. Inak, prečo nerobia inštruktáž na vesty?! Zápasila som s ňou : ( hamba, no čo už. Tak nás vytriaslo, ako keď neviete sedieť na koni. Určite budem mať modriny na zadku. Voda špliecha a mení farby. Vánok fúka, vlasy lietajú. Cestou vidíme ďalšie ostrovy, sme sa preplavili asi na posledný v rade. Jeden ostrov cestou už aj vyzeral tak rozprávkovo. Konečne dorazíme do cieľa. Vyzlečieme sa do plaviek, počas cesty sa nedalo fotiť kvôli rýchlosti a vode. Nechávam foťák opäť na lodi a prebrodím koralmi k brehu. Vyjdeme po schodoch hore do skál a vchádzame do jaskyne. Otvára sa pred nami úžasná scenéria, jazero vnútri jaskyne. Nádhera. Míňame nápis “Pozor na hlavu, neničte skaly!“ Schádzame schodišťom do vody. Teplota tak akurát, tešíme sa a nevieme vynadívať. Po chvíli nás sprievodcovia upozornia na ďalšiu jaskyňu. Ukážu nám malú dierku v stene. Tak asi max 20 cm a už mizne chlapík v nej. Ideme zaradom  ako husi. Musím sa ponoriť, aby som vošla, udriem si trocha hlavu. Vyplávam do tmy. Osvetlia ju baterkou a plávame pozdĺž tunela. Je v nej neskutočná ozvena, búchanie plutiev znie ako hrmenie. Doplávame na koniec a postavím sa prstami na skalu. Sprievodca rozpráva príbeh, ale nič nerozumieme. Niečo ako ženy si majú dať pozor, lebo otehotnejú v nej ak majú priateľa. Veľmi ľutujem že nemám foťák. Popýtali sme Nórky, ktorá je s nami v hotely, aby nám poslala fotky, snáď to urobí. Vraciame sa do hlavnej jaskyne, chlapi šplhajú po stene a skáču dole. Krásne tam je. Na pláži dosť dlho váham ísť na loďku po foťák a aspoň „z brehu“ odfotiť jaskyňu. Vo vode sú ostré koraly a loďka odplávala dosť ďaleko. Bojím sa, že spadnem a utopím foťák. Tak to smutná vzdám. Nájdem na internete nejaké fotky odtiaľ. Cesta naspäť zbehla snáď za polovičný čas. Zastavili sme vysadiť jednu babu v jednom rezorte, biele pláže, pieskový vstup do mora, pekná scenéria...tak to malo byť :(

Napchávame sa mangami. Neznášam mango !!! je sladučké, mňam, ale prd sa z toho človek naje a tie vlákna medzi zubami mám do večera. Zastrájam sa, že si ho už nedám. Tipujem tak do zajtra :D Obed je chutný, špagety s mäsom a zeleninou, pre mňa s vajíčkom. Po obede sa vyberieme šnorchlovať na Blue Lagoon. Áno tam, kde sa natáčali tie rovnomenné filmy. Po chvíľke na lodi tam dorazíme. Malé domorodča, čo s nami je ide, je hrozne podarené. Krásne dieťa. Domorodec hádže do vody chlieb a hneď sa nahrnú húfy rýb. Rýchlo obúvame plutvy, masky a šup do vody. Život je rozmanitý, ale koraly sú fádne také žlto – béžové. Sem tam iná farba, aj rýb je pomenej. Holt Egypt to nie je. Ale nevadí, dokonca sme videli aj najjedovatejšieho hada na svete, plával kúsok odo mňa. Sú tu veľmi silné prúdy, mám čo robiť, aby som sa vrátila na pôvodné miesto. Na chvíľu vyjdeme aj na pláž. Je súkromná, z našej strany nič moc, ale keď zájdem za roh, tak mám pocit, že áno, toto som si predstavovala pod tropickým pobrežím. Idem naspäť do vody. Je čas odchodu, urobíme rýchlo pár fotiek a nasadáme. Cestou už pri našom ostrove sa zastavíme na jednom mieste. Potopený vrak lode. Nie je to nič wow, ale my sa tešíme a šup do vody. Po chvíľke ideme opäť preč. Cestou medzi ostrovmi sme videli niečo vo vode, zrejme dosť veľká korytnačka. Na večeru je s malou zmenou to, čo včera. Zoznamujeme sa s ostatnými turistami. Inak dnes odišlo asi 12 báb z ostrova, veľmi často tu vídať samotné ženy, prípadne skupinu žien. Večer ideme na tanečné vystúpenie do rezortu naproti. Cesta po tme, na boso je niekedy nepríjemná, ale zvládli sme to. Milujem chodiť naboso.

Vystúpenie bolo skvelé, bavili sme sa, ale opäť chalani nevedeli choreografie, nešli synchrónne, ale veľmi sa zabávali. Asi iba my Európania chceme všetko presne a vystúpenia si odtrpíme. Ohňovka bola poslabšia, ale obdivujem ich, že dali toľko tancov za sebou. Návrat domov je už inou cestou, ale ok. Voda ide opäť ako chce. Našla som ďalšieho švába, ten prvý sa utopil v sprche. Vypínajú osvetlenie. Dopíšem posledné riadky pri núdzovom a ideme spať.