Bezpečné bankové karty

Nedávno mi ukradli z účtu cca 380 eúr. Podvodníci mi pravdepodobne skopírovali údaje z karty ešte počas dovolenky na Fidži (ak ste v ďalekom zahraničí použili kartu, po návrate si ju radšej zablokujte a vybavte si novú, my tak budeme konať pre istotu od teraz, poplatok je menší ako ukradnutá suma). Všetko sa udialo až po približne mesiaci od návratu z dovolenky.

Kontaktovala ma samotná banka, že zaregistrovali podivnú, podozrivú platbu, že či som si odskočila do USA a hneď naspäť medzi ostatnými platbami na Slovensku. Okamžite zablokovali karty a nastal proces reklamácie platieb, ktorý môže trvať až 180 dní kde nejaká komisia bude komunikovať s obchodníkom a inými stranami, či bola transakcia oprávnená alebo nie. Peniaze mi vrátili po niekoľkých dňoch od reklamácie, ale v tej lehote stále môžu rozhodnúť, že bola platba v poriadku a potom mi to strhnú opäť a hotovo. Zatiaľ sme neskúmali, ako sa postupuje po takom prípadnom rozhodnutí tej špeci komisie.

Pôvodne sme predpokladali, že to bolo nejak zneužité cez nákup na internete. Predpokladali sme nesprávne a dnes manželovi vybielili účet. O dosť viac ako 380 eúr. Na sume ale nezáleží. Okamžite volal do banky aby sa to riešilo. Taký istý postup mu bol vysvetlený aj v jeho banke, inej od mojej. Ostalo mu na účte neuveriteľné veľa peňazí, až 4 eurá. Nemá ani na vydanie novej karty. Ešteže ostala nejaká rezerva na knižke a platby za hypotéku odišli.

Dávajte si pozor kde vyťahujete peniaze. Prípadne vykonajte iné opatrenia.

Pred niekoľkými rokmi sme boli na dovolenke v Thajsku, ešte keď mal manžel zamestnanecké letenky. Chceli sme ušetriť na poplatkoch pre výbery z bankomatov v zahraničí a tak nás personál okradol o 800 eúr v hotovosti, keď sme neboli na izbe. Na Fidži sme sa chceli ochrániť pred zlodejmi a tak sme radšej všade vyberali z bankomatov a kašlali sme na poplatky. A čo by sa nestalo, niektorý bankomat bol nejak vylepšený a ukradli nám údaje a už keď sme si mysleli, že už sme v bezpečí domova, okradne nás dakto o oveľa viac peňazí. Aký to paradox. Ostáva len dúfať v pozitívne vyriešenie reklamácie platieb.

Mali sme v podstate dve svadby a na oboch nám lialo, vraj to prináša do manželstva bohatstvo. Tak asi v prvých mesiacoch sa to ale očividne plní akosik naopak. Asi sme sa nemali pred dažďom schovávať a tým sme asi urazili Bohyňu Leľu (Bohyňa ľúbosti, rodinného Šťastia a Blahobytu) alebo Doľu (Bohyňa šťastného osudu, šťastia a úspechu v budovateľských dielach), prípadne aj iných našich Bohov. Veď aj v Thajsku sme vtedy urazili Budhu. Ako? O tom inokedy.

 

Diskusná téma: Bezpečné bankové karty

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok